BBL (Braziliaanse Butt Lift)

Liften, steviger en mooier

Nieuwe trend, billen vergroten. En dat  met eigen vet. Er bestaan nieuwe behandelmethoden om uw billen te vergroten, te liften, steviger en mooier te maken, of meer volume te geven. Een Braziliaanse billift: billen opvullen door injectiesmet eigen vet. De Braziliaanse Billift (Engels: Brazilian Butt Lift) is de afgelopen jaren ook erg populair geworden in Europa.

Voor wie is een Brazilian butt lift operatie geschikt?

Een Brazilian but lift operatie is geschikt voor mannen en vrouwen die niet tevreden zijn over de vorm of het volume van hun billen. Het kan zijn dat u simpelweg geboren bent met relatief kleine billen of dat u door het ouder worden plattere billen heeft gekregen. Doordat de huid met de jaren zijn volume verliest kunt u te maken krijgen met billen die platter ogen. Naast de behoefte aan meer volume in de billen is een billift ook zeer geschikt voor mannen en vrouwen die niet tevreden zijn over de vorm van hun billen. In dat geval worden A-, H- of V-vormige billen onderworpen aan een contourverbetering om rondere billen te creëren. De voorwaarde om in aanmerking te komen voor een Brazilian buttock lift is dat uw BMI tussen de 18 en 30 ligt.

Hoe gaat een Braziliaanse billift in zijn werk?

Een Braziliaanse billift kan door middel van lipofilling worden uitgevoerd waarbij er vetweefsel uit bijvoorbeeld de buik- of heupstreek wordt weggenomen dat vervolgens gebruikt wordt om de billen op te vullen. U dient na de ingreep gedurende vier dagen te vermijden om op uw billen plaats te nemen.

Lipofilling

Bij lipofilling bestaat de operatie uit twee fasen. De eerste fase bestaat uit liposuctie. De meest gangbare plaatsen waar vet onttrokken kan worden voor de ingreep zijn de buikstreek, heupen en benen. Na het aanbrengen van kleine incisies in het gewenste lichaamsdeel wordt er een vloeistof geïnjecteerd die de vetcellen doet opzwellen. Vervolgens wordt het vetweefsel opgezogen met een buisje.

Gemiddeld is er ongeveer 800 cc vet nodig om beide billen op te vullen. Aangezien ongeveer 50% van het weggenomen vetweefsel geschikt is, zal er voor deze hoeveelheid vet ongeveer 1500 cc vet gewonnen moeten worden tijdens de liposuctie. Om voldoende vetweefsel te verzamelen voor de lipofilling zijn soms meerdere behandelingen nodig.

De tweede fase bestaat uit de vettransplantatie waarbij het vetweefsel via een sneetje in de bilnaad wordt ingespoten. Nadat het proces van billen opvullen is voltooid ziet u meteen resultaat. Over het algemeen wordt 60-80% van het ingespoten vet permanent opgenomen door het lichaam. Het overige vetweefsel wordt in de eerste drie maanden na de ingreep afgebroken door het lichaam. Na ongeveer drie maanden is het definitieve eindresultaat dus zichtbaar.

Braziliaanse billift bij Aesthetic Travel

Bij Aesthetic Travel kunt u terecht voor een Braziliaanse billift die op een verantwoorde wijze wordt uitgevoerd door deskundige en ervaren plastische chirurgen. Daarnaast behandelen wij alleen personen met een BMI dat hoger is dan 22 en lager dan 30.