FUE haartransplantatie

Onze techniek: Micro Sapphire FUE

In ons privé ziekenhuis gebruiken we de meest hoogstaande techniek om de haartransplantatie uit te voeren. De techniek die we daarvoor gebruiken heet FUE (Follicar Unit Extraction). Dit staat voor de techniek waarmee de haarzakjes aan de achterkant van het hoofd (het donorgebied) worden verwijderd. Dit wordt dus haarzakje voor haarzakje aan de achterkant losgehaald. Één zo’n haarzakje noemen wij een graft. In één graft zit dus één haarzakje waar meerdere haren uit groeien, dit noemen we ook wel multi-grafts. Van deze haarzakjes proberen we altijd de meeste te pakken voor een zo vol mogelijk effect. De Sapphire techniek is de manier waarop we de haarzakjes aan de voor- en bovenkant weer handmatig terugzetten.

Meer voordelen van de micro FUE-methode

Het grootste voordeel van de Micro FUE is dat u geen incisie of hechtingen heeft, aangezien er geen reepje hoofdhuid wordt verwijderd. De hoofdhuid blijft intact. De haarwortels worden onder lokale verdoving elk afzonderlijk aan de achterzijde en/of zijwaarts uit de haarkrans genomen. Deze kleine wondjes genezen snel. U heeft geen tot minimale last na de operatie. Er is vrijwel geen risico op littekens en binnen een week kunt u weer gewoon werken. De haartransplantatie wordt uitgevoerd door meerdere medici (1 dokter, 2 assistenten). Uiteraard vindt de operatie plaats in een steriele operatiekamer.

Wat gebeurt er tijdens de haartransplantatie?

Stap 1: Het scheren

Nadat er foto’s zijn gemaakt, zal het haar kort geschoren worden, zodat het haar net zichtbaar is op de hoofdhuid. Vervolgens zal er gebruik worden gemaakt van lokale anesthesie (= verdoving) op het hoofd, zodat de operatie pijnvrij verloopt. Tegenwoordig bieden we onze transplantatie aan met een naaldvrije pre-anesthetic. Dat betekend niet dat er geen naaldjes meer bij komen kijken maar wel dat we uw hoofdhuid al gedeeltelijk kunnen verdoven door middel van een verdoving door luchtdruk waarbij een gedeelte van de verdovingsvloeistof al door de huid gedrukt wordt voordat we beginnen met naaldjes om de rest te verdoven. De naalden zijn tevens dun en te vergelijken met een verdoving bij de tandarts.

Stap 2: Verwijderen van haarworteltjes aan de achterkant van het hoofd

De haartjes aan de achterzijde en zijkant van het hoofd zijn genetisch gecodeerd om niet uit te vallen. Om er voor te zorgen dat de haartjes in een perfecte conditie blijven, worden deze haartjes na verwijdering geplaatst in een speciale solutie. Interessant om te weten dat deze haartjes uit verschillende dichtheden bestaan. Uit elk verwijderde haarpocket (ook wel graft genoemd) zitten verschillende hoeveelheden haarworteltjes. Gemiddeld zitten er in een graft 2,2 haarworteltjes (met een maximum van 5). De grafts (haartjes) worden verwijderd met een instrument. Dit instrument noemt men de micromotor.

Stap 3: Het aangeven van de begrenzing

De foto’s die in de eerste stap waren genomen, worden nu gebruikt om een lijn te trekken op het hoofd waarmee de begrenzing wordt aangegeven. Zo is duidelijk tot waar het haar moet worden getransplanteerd.

Stap 4: Het maken van de kanaaltjes

Deze stap is het belangrijkste van de operatie. Dit werk wordt altijd gedaan door de arts, omdat het vaardigheden vereist die alleen een goede en ervaren arts heeft. De kanaaltjes moeten zo worden geplaatst, dat het een natuurlijk resultaat oplevert. De richting van het kanaal bepaalt de richting van de uiteindelijke haargroei. Tegenwoordig zetten we de kanaaltjes met de nieuwste techniek genaamd Sapphire FUE. Hierbij gebruikt de dokter een vlijmscherp dun naaldje waarmee de kanaaltjes op de bovenkant van het hoofd worden gemaakt. Deze kanaaltjes zijn eigenlijk een soort sleufjes waar de haarzakjes ingezet worden. Doordat deze zo dun zijn dichten de gaatjes binnen no-time en zal de genezing bovenop sneller gebeuren en de wondjes minder dik zijn. Met deze techniek kan de dokter de haarzakjes tevens in de perfecte groeirichting inzetten.

Stap 5: Het terugzetten van de haarwortels in de kanaaltjes.

De haarzakjes worden vervolgens stuk voor stuk terug gezet in de aangebrachte sleufjes. Dit is een precisiewerk. Afhankelijk van het aantal haren neemt dit proces één of meerdere uren in beslag. Uiteraard wordt u in het vooroverleg op de hoogte gebracht van de exacte tijdsduur van de ingreep. Bij onze DHI techniek worden stap 4 en stap 5 gecombineerd omdat de haarzakjes dan direct in met een pennetje worden ingeplant in de huid.

Stap 6: Wassen en evalueren

De laatste stap is het wassen van het getransplanteerde haar en het geven van aanwijzingen voor de eerste nacht. Vervolgens kunt u naar uw hotel. De volgende dag is een rustdag en de dag er na vindt er een evaluatie plaats en kunt u uw eventuele vragen bespreken met de arts.