E-consult

Plan een gratis consult in

Plan gratis een consult in voor advies op maat. Samen ontdekken we de mogelijkheden en kosten voor uw situatie. Voor eventuele vragen en meer informatie kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

Liever direct contact

Ben je een goede kandidaat voor plastische chirurgie?

In het algemeen ben je een goede kandidaat voor cosmetische chirurgie als je dicht bij je ideale lichaamsgewicht bent, een niet-roker bent en emotioneel en sociaal in goede vorm bent. Het is over het algemeen verstandig om minder dan één alcoholische drank per dag te drinken voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen, en om je cafeïne te beperken. Alcohol is een milde bloedverdunner en cafeïne kan de bloeddruk licht verhogen, dus het is een goed idee om voor de operatie op beide te letten. Tot slot moet je de nadelen van cosmetische chirurgie, zoals kosten, ongemak en medische risico’s begrijpen en accepteren.

Waarom? Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Cosmetische chirurgie kan je leven niet veranderen of je 20 jaar jonger maken. Bovendien, als je veel rookt of drinkt, loop je een hoger risico op complicaties en de resultaten van een cosmetische ingreep kunnen minder lang duren dan je zou willen.

Belangrijke punten:

  • Weet waarom je dit wilt laten doen;
  • Je hebt realistische verwachtingen over wat haalbaar is;
  • Je staat open voor feedback;
  • Je begrijpt de medische risico’s;
  • Je begrijpt dat er lichamelijke en emotionele effecten zijn tijdens het herstel;
  • Je  begrijpt dat de operatie jou in de privé en professionele sfeer zal beïnvloeden;

Zorg ervoor dat je je chirurg je volledige medische geschiedenis deelt inclusief gebruik van medicijnen zoals aspirine, vitaminen en supplementen die je neemt. Deze producten kunnen interfereren met de bloedstolling of met andere medicijnen die tijdens de operatie worden gebruikt.

Waar en wie doet het consult? 

Het gesprek is normaliter met je consulent in Amsterdam. Maar vanwege de huidige maatregelen nu via een e-consult. Het gehele traject zal met u worden doorgesproken.