Buikwandcorrectie

Verrast over het prachtige resultaat

De buikwandcorrectie operatie biedt een fraai en meestal blijvend resultaat. Omdat de littekens zich voornamelijk onder de bikinilijn bevinden, kunt u met een gerust hart uw buik weer laten zien. Hoewel deze niet zo strak en plat zal zijn als toen u achttien was, zult u aangenaam verrast zijn over het prachtige resultaat. 

Wie komt voor de ingreep in aanmerking?

U komt voor een buikwandcorrectie in aanmerking als u vetophopingen in de buikstreek hebt die niet of moeilijk weg te krijgen zijn met behulp van dieet of oefeningen. De ingreep is ook geschikt als u door groot gewichtsverlies een losse huid hebt of als door ouderdom de elasticiteit van de huid is afgenomen. Ook vrouwen, die na enkele zwangerschappen hun buikspieren niet meer goed kunnen aanspannen of een huidoverschot hebben gekregen, kunnen met een buikwandcorrectie hun buik weer in de oorspronkelijke staat terugbrengen.

Voor wie is een abdominoplastie geschikt?

Als je een grote hoeveelheid vet hebt aan je middel, maar verder wel in goede mentale en fysieke gezondheid verkeert, kom je in aanmerking voor een abdominoplastie.

Een tummy tuck is erg nuttig voor vrouwen die enkele kinderen hebben gehad met uitgerekte huid en spieren tot gevolg. Als je echter van plan bent om nog heel wat gewicht te verliezen, is het beter om nog te wachten met een buikcorrectie.

De ingreep:

De buikspieren kunnen onderhuids gecorrigeerd worden zonder huid te verwijderen. De chirurg gebruikt in dat geval erg fijne instrumenten onder de huid via een incisie in de schaamstreek. Zo kan hij de verslapte spieren onder de huid strakker maken. Dit leidt tot minimale littekens. De huid hangt gewoonlijk aan de onderbuik of de volledige buik. Soms zijn er ook striemen zichtbaar. Als dat zo is, is het beter om ook wat overtollige huid te verwijderen voor het beste resultaat.

Deze ingreep is verschillend voor iedereen en afhankelijk van de gekozen buikcorrectie. Tijdens een consultatie bespreek je de details met je chirurg.

Wat mag je verwachten?

Tummy tucks of buikwandcorrecties leiden tot schitterende resultaten bij onze patiënten. In de meeste gevallen blijven deze resultaten ook langdurig zichtbaar.

Als je realistische verwachtingen hebt, begrijpt dat er permanent littekens (hoewel beperkt) zullen zijn en dat je een tijdje zal moeten herstellen, dan is een abdominoplastie het perfecte antwoord op jouw probleem.